Weer lekker in je vel

Aanvullende behandelmethoden

Aanvullend op de shiatsu- of acupunctuurbehandeling wordt regelmatig gebruik gemaakt van moxa, cuppen of gua sha. Het gebruik van essentiële oliën stimuleert het zelfhelend vermogen.

Moxa

Het werken met moxa (bijvoetkruid) is een methode, waarbij met een moxastaaf of losse moxa punten gestimuleerd worden door warmte. Moxa geeft een weldadig gevoel en werkt zowel verwarmend als verzachtend en stimulerend.

Cuppen

Bij Cuppen worden glazen bollen (cups) op de huid geplaatst die zich vacuüm zuigen. Hierdoor wordt de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen af te voeren, met als gevolg een algehele ontspanning en pijnvermindering.

Gua Sha

Gua Sha, betekent letterlijk het eruit ‘schrapen’ van ‘ziekten door gestagneerde energie’. Er wordt bij deze techniek stevig met een speciale steen over de ingeoliede huid geschraapt. Het schrapen veroorzaakt ‘sha’. Dit is de beweging die het lichaam maakt om de ziekte uit te drijven, wat een verkleuring van de huid kan veroorzaken. Deze is na een paar dagen weer verdwenen. En ook al kan deze verkleuring er soms pijnlijk uitzien, deze vorm van behandelen is dat zeker niet.

Essentiële oliën

Om de behandeling te ondersteunen, wordt regelmatig gebruik gemaakt van essentiële oliën. Essentiële olie is een cadeau van de aarde die per olie haar eigen bijzondere heilzame natuur heeft. Door deze eigenschappen te combineren met de energetische werking van een meridiaan of acupunctuurpunt ontstaat er synergie. Essentiële oliën kunnen ook thuis worden gebruikt om verlichting te geven.

Meer weten of direct een afspraak maken?

Bel: 06 43 12 58 99 of e-mail: info@praktijk-elementz.nl