Weer lekker in je vel

Over mij

Als puber was ik al gefascineerd door de Oosterse geneeskunde. Want, hoewel ik zeer veel respect heb voor de Westerse geneeskunde, voelde deze manier van genezen voor mij al op jonge leeftijd niet compleet. Het lichaam heeft namelijk niet altijd medicatie nodig om gezond te worden. Als het op de juiste manier gestimuleerd wordt, is ze heel goed in staat om klachten zelf op te lossen. En dat komt de gezondheid zeker ten goede.

Ook is er een behoorlijk aantal klachten die binnen de Westerse geneeskunde niet altijd worden onderkend. Het gaat hierbij om lichamelijke ongemakken waar geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor is. Oosterse geneeskunde kijkt op een andere manier naar de mens en haar gezondheid. Deze manier is niet beter of slechter, maar is vooral verschillend en biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van het beste van twee werelden.

Sinds 2010 ben ik me gaan verdiepen in Oosterse geneeskunde om hier mijn beroep van te maken. In eerste instantie koos ik voor lichaamswerk in de vorm van shiatsu, een prachtige zachte en voelende manier van behandelen. Om zowel op meridiaan als op orgaanniveau te kunnen werken heb ik aansluitend een opleiding in chi nei tsang gevolgd, een taoïstische vorm van orgaanmassage. Binnen de Oosterse geneeskunde is het herstellen van balans in het lichaam altijd het uitgangspunt. Om ook het beenderstelsel op een zachte manier terug in balans te kunnen brengen, ben ik me gaan verdiepen in Dorn therapie.

Acupunctuur stond altijd al op mijn wensenlijst en kon dan ook niet uitblijven. In de praktijk bied ik zowel klassieke Chinese acupunctuur als aanvullende acupunctuurvormen aan zoals bijvoorbeeld auriculotherapie (ooracupuncuur), Japanse acupunctuur en Shonishin. Dit is een pijnloze Japanse acupunctuurmethode speciaal bedoeld voor kinderen tot en met elf jaar.

Onverwerkte emoties zijn de basis van iedere fysieke klacht. Dit was voor mij de reden om NEI therapie in de praktijk aan te bieden. NEI heeft haar oorsprong onder andere in de Oosterse Geneeskunde en is mij daarom op het lijf geschreven.

Om de behandelingen extra te ondersteunen werk ik als aroma therapeut met essentiële oliën.

Vanuit mijn passie voor het vak, ben ik zeer actief in het volgen van bij- en na scholingen en de daarbij extra opgedane kennis pas ik uiteraard weer toe in mijn praktijk.

Door het volgen en jaarlijks bijscholen van de opleiding Westers Medische Basiskennis, die voldoet aan de PLATO-norm, kunnen de behandelingen (deels) worden vergoed door de zorgverzekeraars. Deze Westers Medische opleiding is tevens geaccrediteerd door het CPION, en hiermee ben ik opgenomen in het register van de Stichting Hoger Onderwijs.

Deze scholingen zijn uiteraard van onschatbare waarde om tot goede gezondheidsresultaten te kunnen komen. Maar minstens zo belangrijk is dat u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandeling. Aarzel dan ook niet om uw vragen te stellen en uw grenzen aan te geven. Want met een goede behandeling en een prettige ervaring zit u snel weer lekker in uw vel!

Meer weten of direct een afspraak maken?

Bel: 06 43 12 58 99 of e-mail: info@praktijk-elementz.nl