Weer lekker in je vel

Shiatsu therapie

Shiatsu is een Japanse massagetechniek waarbij, door het behandelen van de meridianen, de balans in het lichaam wordt hersteld. Hierdoor verdwijnen lichamelijke ongemakken. Door een aangename druk op het lichaam, rockingen en strekkingen kan de energie in de meridianen worden gemanipuleerd. Hoewel Shiatsu bij klachten wat gevoelig kan zijn, is deze prettig en ontspannen om te ondergaan. Door het gebruik van rustige technieken en de ontspannen werking is Shiatsu ook zeer geschikt voor het behandelen van klachten bij kinderen.

Shiatsu Ontspanningsmassage

Mocht u geen lichamelijke klachten hebben, of indien u uzelf een moment gunt van puur genieten, dan kiest u voor een ontspanningsmassage. Door regelmatig een ontspanningsmassage te ondergaan, ondersteunt u de energie in uw lichaam. Dit heeft een sterk preventieve werking, zodat lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden.

Traditioneel wordt Shiatsu over de kleding heen op een futon gegeven. Het dragen van soepele kleding, zonder knopen en ritsen is tijdens een Shiatsu massage dan ook zeker aan te raden.

Dorntherapie

In de praktijk is gebleken dat veel lichamelijke klachten ontstaan door een disbalans in het beenderstelsel. Beenlengtes kunnen verschillen, er kan scheefstand zijn in het bekken of het SI gewricht of de rugwervels blijken verschoven. Dorn therapie is een subtiele en zachte methode om deze scheefstanden te corrigeren en het beenderstelsel weer mobiel te maken. Terwijl de cliënt zelf  een zwaaiende beweging met een arm of been maakt, zal de beoefenaar de scheefstanden door het geven van een tegendruk corrigeren. Meestal zijn er drie behandelingen nodig voordat het beenderstelsel blijvend in de wenselijke positie blijft staan. Aanvullende oefeningen voor thuis zijn onderdeel van het behandeltraject.

Meer weten of direct een afspraak maken?

Bel: 06 43 12 58 99 of e-mail: info@praktijk-elementz.nl